Menedék Pécs

A topnotch WordPress.com site

Önkéntesség

Kedves Leendő Önkéntesünk!
Engedd meg, hogy pár szóban bemutassuk Menedéket, ahova szeretnénk Titeket elcsábítani!

Mi a Menedék?

A Menedék egy közösségi hely, ami lehetőséget biztosít a szabadidő leleményes eltöltésére, ahol közösségi élményekkel ajándékozhatod meg magadat, jó társaságban. A Menedék egy kísérlet, ahol tudsz magadnak szerezni egy kávét vagy egy szörpöt, úgy hogy semminek nincs ára. Az adományoddal a hely fenntartásához járulsz hozzá. Célunk nem a haszonszerzés, hanem egy hiánypótló közösségi tér kialakítása és fenntartása.

Milyen szervezetek állnak a Menedék mögött?

A Menedékben több civil szervezet tevékenykedik: az Emberség Erejével Alapítvány, a Fiatal Művészekért Alapítvány, Zöld Fiatalok Pécs Egyesület és az Üres Tér Szoció.
Az Emberség Erejével Alapítvány az emberi jogi nevelést tűzte ki célul, az Üres Tér Szocio különböző színházi formákkal oldja fel a társadalmi különbségeket, a Fiatal Művészekért Alapítvány a fiatal tehetsége kibontakozását segíti, a Zöld Fiatalok Pécs a környezetvédelem és a globalizáció problémáira keresik a megoldásokat.

Milyen feladatokra várjuk az önkénteseket?

2010. márciusában elindítottuk Menedék Ifjúsági Klubot, ahol Pécs keleti városrészében, főként Gyárvároson élő, hátrányos helyzetű fiataloknak szervezünk programokat, foglalkozásokat, hogy a szabadidejüket hasznosan tölthessék. Eddig egy állandó csoporttal dolgozunk, 4-12 éves kor közötti gyerekekkel. Hamarosan bővíteni szeretnénk a csoportot, illetve elindítanánk egy másik csoportot, ezért ide várunk olyan fiatalokat, akik szívesen dolgoznának gyerekekkel, kipróbálnák a kreativitásukat, tapasztalatokra tennének szert.

Nyáron indult el a Menedék Média Klub, ahol középiskolás korú gyerekek különböző szerkesztőségeket alkotva a modern, közösségi média adta lehetőségekel élve fejezhetik ki gondoltaiakat, véleményüket az általuk felhoztt témákban.

Szerdánként tart nyitva a 3i, az Ifjúsági Információs Iroda, ahol a fiataloknak segítséget nyújthatunk az albérlet és munkahely keresésében, önéletrajzírásban, géphasználatban.

Most tervezzük különböző szakkörök beindítását (pl.: színjátszó, informatika, rajz, sakk, zsonglőr), ahova szintén vállalkozó kedvű fiatalokat várunk ezen tervek megvalósítására.

Ősztől pedig indul az Élmény Kommandó, melyről egy külön menüpontban olvashatsz: https://menedekpecs.wordpress.com/elmeny-kommando/
Ha kedvet kaptál, vagy csak érdeklődnél, keresd Rácz Alexandra önkéntes koordinátort!

Sok szeretettel várunk!

TOVÁBBI INFÓK: raczalexa@gmail.com

Hozzászólás