Menedék Pécs

A topnotch WordPress.com site

Menedék Pécs

Egy új közösségi tér létrehozásán ügyködünk, kreatív foglalkozásokkal, szórakoztató programokkal, hangulatos kerthelyiséggel várunk minden érdeklődőt a Menedékbe! Részletek folyamatosan itt és a facebookon (www.facebook.com/MenedekPecs)!

Küldetésünk

A Menedék egy közösségi hely, ami lehetőséget biztosít a szabadidő leleményes eltöltésére, ahol közösségi élményekkel ajándékozhatod meg magadat, jó társaságban. A Menedék egy kísérlet, ahol tudsz magadnak szerezni egy kávét vagy egy szörpöt, úgy hogy semminek nincs ára. Az adományoddal a hely fenntartásához járulsz hozzá. Célunk nem a haszonszerzés, hanem egy hiánypótló közösségi tér kialakítása és fenntartása.
Kukkants be a Mendékbe, érezd jól magad és kérünk, hogy támogasd a fennmaradásunkat.

Honnan jöttünk?

Az ex-ZION Civil Menedék tagjai új fába vágták fejszéjüket (Az Emberség Erejével Alapítvány, a ZöFi Pécs és a Menedék Ifjúsági Egyesület).

Kik vagyunk?

Az emberség erejével – CUM VIRTUTE HUMANITATIS Alapítvány

Az emberség erejével – CUM VIRTUTE HUMANITATIS Alapítvány 2006-ban alakult, fiatalok kezdeményezéseképp. Elsődleges célunk a társadalmi befogadás, kohézió erősítése, ehhez legfőbb eszközünknek az emberi jogi nevelést tekintjük. Működésünk során olyan eszméknek biztosítunk teret, mint az előítéletek ledöntése, a fiatalok önismerete, a diszkrimináció csökkentése, az aktív állampolgárság, a demokrácia és az önkéntesség. Elsődleges célcsoportunk a gyermek és fiatal korosztály, módszereinkben kiemelten fontosan kezeljük a kortárs hatást. Tevékenységeink között van nem-formális nevelési tevékenység, felkereső ifjúsági munka és érzékenyítő programok, kampányok szervezése.

Zöld Fiatalok Egyesület (ZöFi), Pécs

A ZöFi Pécs (Zöld Fiatalok Egyesület Pécs) a Zöld Fiatalok Egyesület nevű civil szervezet pécsi munkacsoportja, tagjai majdnem kizárólag egyetemista és gimnazista önkéntesek. A tagok között közgazdász, jogász, orvosi egyetmre járó és BTK-TTK-s hallgatók is vannak.
A ZöFi 2001-ben alakult Budapesten. Az alapítók úgy látták, hogy a környezetvédelem és az alapvető emberi jogok területén sérült országban élnek és ez ellen tenni tudtak és tenni is akartak.
A ZöFi pécsi csoportját 2006 szeptemberében hozat létre néhány egyetemista, többek között azért, hogy szervezettebb formában tudják kivenni a részüket olyan, számukra szimpatikus rendezvényekből, programokból, mint például a minden évben megrendezésre kerülő Kritikus Tömeg felvonulás, vagy a Szolidarítás Éjszakája. Később a szervezet tagsága átalakult és a baráti társaság státuszt felváltotta egy komolyabb tervekben gondolkodó szervezet kezdeményezése. Bár a tagok még mindig elsősorban a PTE hallgatói közül kerülnek ki, számos embert tudott munkájába integrálni a ZöFi.
Ma már az egyesület képzett tagjai többször is tartottak globális nevelés foglalkozásokat vagy a témával kapcsolatos előadásokat a KTK-n, BTK-n és a TTK-n is.

Hozzászólás